GrowmeAB Discorapp G-Loot Paradox Noctua
Logo

FAQ

"FAQ eller Frequently Asked Question(s) är en samling ofta ställda frågor och deras svar."

Allmänt

Teknik

Turneringar

Allmänt

Vad är "LAN"?

Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN. De i särklass vanligaste syften för ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra, men tävlingar och olika händelser arrangeras ofta, även tävlingar som egentligen inte har något med datorer att göra.

Vilka står bakom projektet?

LAN by Computing Science är anordnat av en projektgrupp med studenter från CS-sektionen där merparten också är aktiva på något sätt inom NTK. Läs mer under Om Oss.

Varför LAN?

Projektgruppen tycker det är viktigt att studenterna i Umeå, och kanske framförallt CS-sektionens medlemmar, får valuta för deras kår- och sektionsavgift. Ett LAN föll sig därför naturligt att anordna, det är skoj och intresserar våra medlemmar!

Vilka får komma?

LAN:et riktar sig i första hand till CS-sektionens medlemmar och de som studerar under CS-institutionen men är öppet för alla studenter vid Umeå Universitet. Att vara student är dock ett krav.

Hur många deltagare brukar det vara på LANen?

Vi strävar alltid mot att få med så många deltagare på evenemangen som möjligt. HT14 var det ca. 110st anmälda deltagare.

Hur skall jag göra för att ta mig till/från lokalen?

Vi erbjuder tyvärr inget transport-alternativ och har man ingen bil så föreslår vi att man försöker få tag på någon som kan tänka sig att skjutsa.

Är detta en engångsföreteelse?

LANbyCS har anordnats 8 gånger tidigare! Det är redan välkänt hos studenterna på hela campus och vi hoppas att kunna arrangera mer i framtiden!

Hur får man access till lokalen?

Förhoppningen är att era UmU-kort ska fungera för access till LAN-lokalen. Plan B är att någon i crew öppnar dörrarna åt er inifrån.


Teknik

Vad finns det för internet/hastighet?

Då vi använder oss av universitetets internetanslutning så ligger den på 1GBit/s!

Måste man använda CAS-login för att ha tillgång till internet?

CAS-loginet är borttaget speciellt på vårt specifika nätverksuttag under LAN-helgen. Ingen inloggning kommer alltså krävas.

Kan man surfa trådlöst?

Ja, det vanliga trådlösa nätverket som finns över hela campus kommer såklart fortfarande fungera. Vi rekommenderar dock inte detta för att spela på.


Turneringar

Kommer man kunna ställa upp i alla turneringar? Jag vill vinna allt!

Vi skall försöka planera turneringarna så att de inte krockar men vi kan inte garantera att det inte kommer uppstå några konflikter.

Kommer det anordnas några fler turneringar än de officiella?

Ja, vi kommer att försöka hålla alla LAN:are sysselsatta dygnet runt! Om du som deltagare har något förslag på något som du vill göra under LAN:et så kontakta oss!


Facebook sida